Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Hrvatska: PDV na novine prema broju reči

    Hrvatske dnevne novine sa autorskim tekstovima od najmanje 25.000 reči po izdanju, ubuduće će plaćati PDV od pet, a ostale će plaćati 10 odsto. 

    U Opštoj agoniji hrvatskih medija vlada se dosetila još jedne originalne novine, nepoznate u svetu, po kojoj će se PDV za dnevne novine plaćati po broju reči u autorskim tekstovima. pišu Novosti.

    Ko će svakodnevno to da broji i šta će biti sa onim novinama koje objave koju reč manje, nije poznato, ali je rasprava u hrvatskom Saboru pokazala sav haos koji vlada na medijskom tržištu u Hrvatskoj, gde novine jedva preživljavaju.

    Stezanje kaiša, što je godinama surova stvarnost hrvatskih izdavača, dovelo je do najmanjih tiraža u istoriji novina, tako da se najčitaniji, Jutarnji list i Večernji list prodaju u svega 60.000 primeraka, a nekad ne prelaze tiraž od 40.000. Hrvatska je i jedina zemlja u Evropi, koja nema „ozbiljne“ novine, jer je sadašnja vlada ugasila Vjesnik, koji je izlazio više od sedamdeset godina.

    Novom odredbom o PDV tako će biti kažnjeni najčitaniji zbog dužine i (ne)autorstva svojih tekstova.

    Sve novinske kuće u Hrvatskoj beleže ogroman odliv kadrova, jer novinari odlaze na bolje plaćena mesta, pa malo ko od iskusnih profesionalaca uopšte ostaje u novinarstvu.
    U velikim problemima uskoro će da se nađu i novine koje neguju kulturne sadržaje, jer njih, često i zbog kraćih formi, PDV neće da poštedi.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE