Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    I Pivovarna Laško odobrila prodaju Mercatora

    Nadzorni odbor Pivovarne Laško odobrio je prodaju svojih 8,43 odsto udela u Mercatoru Agrokor, odlučeno je na sednici odbora, a da je ovaj posao sve izvesniji govori i podatak o skoku cena Mercatorovih deonica na Ljubljanskoj berzi.

    Kako je nakon sednice NO a rekao predsednik Vladimir Malenković Agrokor je za deonicu spreman da plati 120 evra, 15 evra više od današnje cene na Ljubljanskoj berzi.

    Dođe li do prodaje, Grupa Pivovarne Laško zaradiće 105 miliona evra koje će iskoristiti za plaćanje dugova. Agrokor bi preuzeo kompletan Mercatorov dug koji se procjenjuje na 1,1 milijardu evra.

    Ranije je potvrđeno kako je većina od 12 članova konzorcijuma za prodaju 53 posto Mercatora potpisalo kupoprodajni ugovor s Agrokorom. Prema informacijama koje su objavile Finance zasad su na listi poznatih potpisnika Nova ljubljanska banka (NLB), firma NFD za upravljanje investicionim fondovima i NFD holding, Gorenjska banka, Hypo banka, Banka Celje i Prvi faktor.

    Posle nezvanične informacije da je NLB prodala 11 odsto svog učešća u Mercatoru, slovenački mediji pišu da je to snažan signal ostalim članovima konzorcijuma, kao i da su nekoliko banaka i fondova već doneli odluku o prodaji deonica koncernu Agrokor.

    Iste informacije "prouzrokovale" su porast cene Mercatorove deonice na Ljubljanskoj berzi koja je, prema poslednjim rezultatima, poskočila za 9,7 posto, odnosno na 103 evra.

    Da bi kupoprodajni ugovor bio valjan moraju ga potpisati svi članovi prodajnog konzorcijuma: Pivovarna union, NLB, Pivovarna Laško, Nova KBM, Gorenjska banka, Prvi faktor – Faktoring, Radenska, Banka Koper, Hypo Alpe-Adria Bank, NFD, Banka Celje i NFD holding.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE