Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Todorić: Agrokor će napraviti tržišnu revoluciju u Srbiji

    Predsednik Agrokora Ivica Todorić rekao je da će kupovinom Mercatora, Agrokor napraviti tržišnu revoluciju u Srbiji, jer je u Srbiji trenutno prisutan samo jedan jak igrač.

    On je u intervjuu za slovenački Finance rekao da ne očekuje regulatorne probleme u Srbiji i da će dva jaka konkurenta biti puno bolja situacija za kupce u Srbiji.

    On je rekao i da je teško reći ko je najveći konkurent Agrokoru u regionu, a da je po opsegu prodaje to Delhaize. „Iako je u Sloveniji vrlo jak Lidl, a u Hrvatskoj Rewe i Kaufland. Ipak, najveći konkurent u regionu je Interspar,“ kaže Todorić za Finance.

    Todorić kaže da je svojevremeno bio u pregovorima i za Deltu, „ali bi s njom dobili samo srpsko tržište gde smo već bili prisutni i gde smo imali veliki udeo na tržištu“, što bi prouzrokovalo velike probleme s regulatorima.

    On je naglasio da je u Sloveniji odluku o prodaji Mercatora donelo oko 130 ljudi, čime je, prema njegovim rečima, u Sloveniji sazrela svest da su promene potrebne i da treba hrabro ići napred.

    „Sve to zavisi od nas, od toga kako ćemo postupati – delom mi, delom finansijeri, Mercatorovi i naši. Ali to je sve tako dobra priča da nema mogućnosti da se ne bi dogodila. Od toga je zavisna ozbiljna industrija, ne samo u Sloveniji, Hrvatskoj i Srbiji, već u celom regionu,“ kaže Todorić.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE