Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Da li se isplati raditi na ovakvoj vrućini?

    Ove vrućine su vam baš teško pale? Ne samo da vam posao pada teško, već vam i sam dolazak u prepunim i vrućim autobusima i zakrčenim ulicama oduzme dovoljno energije? Šta ćete raditi sledećih dana kada se najavljuju temperature do 40 stepeni Celzijusovih?

    Nesnosne vrućine sigurno donose niz neprijatnosti celom našem organizmu. Ali, ove ekstremne temperature koje se polako primiču, donose i neprilike po našu psihu. Kada živa u termometru dostigne 40. podeljak, dramatično se menja i ljudski psihički bioritam.

    Zaposleni u Srbiji i dalje ne bi trebalo da se „nadaju“ proglašavanju vanredne situacije, jer ovakvo stanje treba da potraje deset do 15 dana da bi se uopšte počelo razmišljati o tome.  

    Ali to je daleko. Ipak treba se nečega podsetiti.

    Prema istraživanju sajta poslovi.infostud.com, sprovedenim prošle godine, preko 50% zaposlenih u Srbiji tvrdi da je rad na tropskim vrućinama skoro pa poguban za produktivnost na radnom mestu. U istraživanju u kojem je učestvovalo oko 1300 posetilaca ovog sajta, potvrdilo je da vrlo teško podnosi vrućine i da se to svakako odražava na kvalitet njihovog rada.

    Najgore je zaposlenima koji rade na terenu i koji nisu vezani za kancelariju, a skoro četvrtina ispitanika koja spada u ovu kategoriju tvrdi da je na terenu "nepodnošljivo", dok je nešto malo bolje onima koji rade u kancelariji, ali nemaju klimatizovane prostorije.

    Ipak, i pored toga što bi nekima muke bile rešene da u kancelariji imaju klima uređaj, ima i onih koji na posao upravo zbog istog ne mogu da se koncentrišu. Tako 15% ispitanika tvrdi da zbog preterano hladnih kancelarija imaju glavobolje, te i da ne mogu da rade u takvim uslovima

    Na vama je, ako ovog juna ne idete na odmor, da se nekako snađete. Vanredno stanje je još daleko.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE