Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    (FOTO) Najbolje evropske destinacije

    Nije sve u veličini – Evropa predstavlja tek jednu četvrtinu veličine Azije, trećinu Afrike, ali za putnike ima magična svojstva. Ako ste tip putnika koji traži nove izazove i destinacije koje će tek postati interesantne Lonely Planet sastavio je listu Top 10 destinacija Starog kontinenta za ovu godinu.

    Porto, Portugal
    Nekada poznat po jakim vinima Porto je danas  postao živahna prestonica umetnosti.

    Budimpešta, Mađarska
    Staro je ponovo postalo novo u prestonici Mađarske. Iskoristite priliku da upoznate nove vrste barova, odsednete u retro-chic hotelima. Nekada poznata po termalnim kupatilima Budimpešta je dočekla i ponovno otvaranje turskih kupatila iz 16. veka i to u okviru luksuznog hotela.

    Severni Island
    Pored Rejkjavika nezaboravite da doživite i čari divljeg severnog dela Islanda koji će vas opčiniti dramatičnim gejzirima i visokim vodopadima. Za one kojji ne vole gužvu u čuvenoj Plavoj laguni, tu su Myvatn Nature Baths. Inače je 2013. završava se jedanaest godina duga maksimalna aktivnost Aurore borealis.

    Cinque Terre, Italija
    Strme litice pet povezanih mesta u kojima nema mesta za automobile. Istražite  Monterosso, Vernazza, Corniglia, Manarola i Riomaggiore, kao i skrivene plaže i litice sa kojih se pruža nestvaran pogled.

    Moravia, Češka
    Istorijska regija Češke koja čeka da bude otkrivena. Idealna za sve koji traže jedno mirnije iskustvo, bez ekskluzivnih restorana nagrađivanih Michelin zvezdicama. Zamkovi srednjeg veka i vinogradi poznati po robusnim crvenim vinima.

    Bern, Švajcarska
    Graciozan spoj starog i modernog. Stari grad nalazi se na UNESCO listi svetske baštine.

    Marseille, Francuska
    Evropska prestonica kulture 2013. godine svakako ima šta da ponudi putnicima.

    Hrvatska
    Stara je vest da je Hrvatska sve omiljenija destinacija među turistima. Ipak većina njih završi obilazeći obalu, dok dosta toga imaju da ponude i Zagreb, Dubrovnik, Plitvice.

    Severna Irska
    Nezaobilazna je štenja zidinama Derry/Londonderry-a.

    Kopenhagen, Danska
    Mesto najboljeg restorana sveta iznenadiće vas na svakom koraku.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE