Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Država preuzima isplatu 1,35 milijardi dinara duga putarima

    Država će preuzeti isplatu duga Javnog preduzeća "Putevi Srbije" prema putarskim preduzećima u ukupnom iznosu od 1,35 milijarde dinara, dogovoreno je na sastanku predstavnika putarskih preduzeća i Ministarstva saobraćaja.

    Kako je saopštilo Ministarstvo saobraćaja, očekuje se da Vlada Srbije 24. juna usvoji odgovarajuće zakone kojima se reguliše preuzimanja potraživanja putarskih preduzeća, da bi ih početkom jula usvojila Skupština.

    Dodaje se da će Vlada uskoro odlučivati o predlogu da se ubuduće novac za održavanje puteva u Srbiji obezbeđuje iz dela prikupljenih akciza na gorivo.

    Sastanku u Ministarstvu saobraćaja na kojem je utvrđen dug prema putarima, nastao do aprila 2013. godine, prisustovali su predstavnici Samostalnog sindikata putara Srbije i Udruženja poslodavaca putne privrede "Putar".

    Predsednica Samostalnog sindikata putara Srbije Sonja Vukanović nedavno je najavila da će putari 26. juna početi generalni štrajk, ukoliko Vlada Srbije do 19. juna ne prihvati njihove zahteve o isplati dugova prema putarskim preduzećima.

    U Srbiji rade 24 putarske firme koje zapošljavaju 10.000 radnika.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE