Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Hidria šampion Evrope u inovativnosti

    Globalna korporacija Hidria, sa sedištem  u Sloveniji, proglašena je za najinovativnije preduzeće u okviru izbora European Business Awards koji je održan u Istanbulu. Stručni žiri je, među više od 15.000 preduzeća, izabrao pobednike u 10 kategorija a Hidria je u završnom delu izbora učestvovala kao jedan od retkih predstavnika Slovenije ali i šire jugoistočne Evrope.

    "Za najinovativnije evropsko preduzeće izabrani smo zbog dostignuća u delu globalno prodornih inovacija proizvoda, tehnologija i procesa i poslovnih modela, koji odlučno doprinose zelenoj mobilnosti i integrisanju inovativnih obnovljivih izvora energije.Radikalno smanjenje emisija u novoj generaciji dizelskih motora, visokoučinkoviti hibridni i električni pogoni automobila budućnosti, solarna klimatizacija zgrada i građevinski konzorcijum jugoistočne Evrope Feniks, su samo neka od brojnih konkretnih inovativnih dostignuća. Ova nagrada je izuzetno priznanje svima koji su sa nama povezani na bilo koji način,“ izjavio je prilikom preuzimanja priznanja predsednik poslovodnog odbora Hidrie Iztok Seljak.  On je dodao da nagrada predstavlja izuzetno priznanje Hidrii i svim zaposlenima za sve uspehe zasnovane na snažnoj prisutnosti inovativne kulture u ovoj kompaniji .

    Iztok Seljak, koji je i potpredsednik  Upravnog odbora SAMIT100 ali i ko-predsednik Feniksa, naglasio je, da ta nagrada mnogo znači ne samo Sloveniji, nego i regionu.

    "Krajnje je vreme, da naše vlade uz naš zajednički podsticaj i zahtev što pre počnu razrađivati zajedničku viziju i strategiju razvoja čitavog regiona, za početak u oblasti infrastrukture, energetike, turizma, prehrane, ICTja… jer evidentno raspolažemo sa mnogobrojnim sinergijama i kompatibilnostima. Svako za sebe suviše smo mali i beznačajni, a zajedničkim nastupom mnogo jači," zaključio je Seljak.

    Nagrade European Busines Awards dodeljuju se od 2007. godine. Ove godine u konkurenciji za nagradu bilo je 15.000 prijavljenih preduzeća, koji zajedno ostvaruju skoro desetinu celokupnog BDP EU i zapošljavaju skoro tri miliona ljudi.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE