Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Slobodna zona Vranja još nije dobila saglasnost Vlade

    Vlada Srbije još nije dala odobrenje za formiranje Slobodne zone Vranje, izjavio je danas direktor te zone Ivan Stojković.

    On je agenciji Beta rekao da se još prikuplja dokumentacija za dobijanje saglasnosti i da je pri kraju izrada elaborata o ekonomskoj opravdanosti.

    Stojković je izjavio da je za početak gradjevinskih radova u Slobodnoj zoni Vranje, gde je od strane rukovodstva grada Vranja najavljena za početak izgradnja fabrika dve italijanske kompanije,Geoks i Ditre Italia, neophodno i da se reše imovinski odnosi i da se prikupi neophodna dokumentacija iz katastra.

    "Vojska Srbije je ustupila gradu zemljište za Slobodnu zonu Vranje ali se u medjuvremenu radi projekat preparcelizacije zemljišta kako bi se formirala jedinstvena gradjevinska parcela za potrebe Geoksa i Ditre Italia a dokumentacija mora da se uskladi sa tim projektom", kazao je Stojković.

    Stojković je naveo i da je pri kraju projekat za obilaznicu kojim će Slobodna zona Vranje biti povezana sa Koridorom 10, od koga je udaljena 3.5 kilometra.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE