Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    `Ubrzavanje` Južnog toka

    Tender za izbor izvođača radova na izgradnji gasovoda Južni tok kroz Srbiju trebalo bi da bude raspisan u septembru, na čemu insistira ruski partner, otkriva za Novosti ministar rudarstva Milan Bačević, posle razgovora sa rukovodstvom Gasproma.

    U Moskvi smo razgovarali o potrebi da se ubrzano krene u realizaciju ovog kapitalnog projekta, ali ne zato što se kasni, već zato što se ruskoj strani žuri da svoj kapital što pre plasira, rekao je Bačević.

    Žuri se i Srbiji, dodaje on, jer je Južni tok garancija da će naša građevinska operativa dobiti siguran posao, ali i sigurno naplatiti ono što odradi.

    Pročitajte i>>>Rusi prihvatili krak "Južnog toka"

    Rusi su potvrdili želju i nameru da na otvaranje gradilišta bude pozvan predsednik Rusije Vladimir Putin, koji u celosti podržava ovaj projekat.

    Sve projektantske kuće, koje su uključene u izradu projekata obavezaćemo da posao urade što je pre moguće da bismo ispoštovali ruski zahtev, kaže Bačević.

    Da bi se ubrzale pripreme za početak radova, treba da se završi projektna dokumentacija i da se obezbede sredstva za eksproprijaciju.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE