Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Očekuje se 1,5 milijardu evra za obnovljive izvore

    U proteklih godinu dana u Vojvodini je zabeležen porast interesovanja investitora za sektor obnovljivih izvora energije (OIE), gde je aktivno oko 30 kompanija, uglavnom, u početnoj fazi, koje su najavile ulaganja oko 1,5 milijardi evra, izjavio je u Bačkoj Topoli direktor Fonda za podršku investicija u Vojvodini (VIP fond) Aleksandar Stojkov.

    On je naglasio da je uglavnom još reč o potencijalu i da je malo operativnih projekata, a da bi se taj potencijal konvertovao u realne projekte, potrebno je da se upotpuni regulatorni okvir za Vojvodina očekuje 1,5 milijardu evra u obnovljive izvoretaj sektor.

     

    Vlada Srbije je nedavno usvojila set regulative, čime su obezbeđene "feed in“ tarife i status povlašćenog proizvođača, a Ministarstvo energetike je nedavno najavilo da će model ugovora o otkupu struje iz OIE biti usvojen do 10. jula, rekao je Stojkov.

     

    Stojkov je pozvao predstavnike lokalnih samouprava da se, ukoliko budu u prilici da pregovaraju sa stranim investitorima iz ove oblasti, obrate VIP fondu, koji im može pomoći da utvrde da li je reč o pouzdanom investitoru.

     

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE