Postignut dogovor o budžetu EU

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Postignut dogovor o budžetu EU

  Predsednik Evropske komisije José Manuel Barroso izjavio je da je postignut dogovor o sedmogodišnjem budžetu od 960 milijardi evra koji treba da stupi na snagu naredne godine.

  Barroso je ocenio da je budžet fleksibilniji nego ranije verzije, a predsednik Evropskog parlamenta Martin Schulz je rekao da je budžet "prihvatljiv".

  Budžet sada mora da odobri Evropski parlament. Vodeće partije u Evropskom parlamentu prošle su sedmice, međutim, saopštile da neće podržati predlog budžeta.

  Zemlje EU od prošle jeseni pokušavaju da se dogovore o budžetu za period od 2014. do 2020. godine, u vreme kada su mnoge od njih zbog ekonomske krize zapale u recesiju.

  Budžetom se određuje koliko EU može da troši u svim oblastima, od infrastrukture i poljoprivrede do mera protiv nezaposlenosti i pomoći za razvoj.

  Evropski ministri finansija postigli su prošle noći u Briselu kompromis o pravilima za spasavanje ili likvidaciju banaka.

  Posle šestočasovne rasprave u sedištu Evropske unije, postignut je dogovor o stepenu fleksibilnosti koji je ostavljen svakoj zemlji za rešavanje pojedinih slučajeva krize banaka.

  What's your reaction?

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE