Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    General Motors ulaže 691 milion dolara u Meksiko

    Američki automobilski div General Motors planira da uloži 691 milion dolara u proširenje poslovanja u Meksiku, privlačnom investicionom odredištu za proizvođače automobila zbog niske nivoa plata i blizine SAD-a.

    Meksički predsednik Enrique Pena Nieto izrazio je zadovoljstvo GM-ovim planovima, istakavši da je "to dobro za poslovne planove kompanije, ali i za zemlju, jer pokazuje poverenje i stvara nova radna mesta".

    Pročitajte i >>> General Motors ulaže 11 mlrd dolara u Kinu

    GM navodi da će 349 miliona dolara biti uloženo u novo postrojenje u gradu Silaou, gde će se proizvoditi menjači s osam brzina, 211 miliona namenjeno je proširenju kompleksa u Toluci, u blizini Mexico City-ja, a 131 milion za proširenje abrike nove generacije mjenjača u San Luis Potosi.

    "GM će uskoro obeležiti 78 godina rada u Meksiku i mi proslavljamo tu godišnjicu novim investicijama, koje znače više radnih mesta i prilike za razvoj za područje Silaoa, San Luis Potosija i Toluca", rekao je predsednik General Motors de Mexico Ernesto Hernandez.

    Ulaganja će takođe značiti "više naprednih tehnologija koje će biti od koristi našim klijentima", rekao je Hernandez.

    Meksiko je osmi po veličini proizvođač automobila u svetu a u prošloj je godini bio na četvrtom mestu na lestvici izvoznika. Ukupno je prošle godine u toj zemlji proizvedeno oko 2,8 miliona vozila, uključujući i 571.000 GM-ovih vozila, objavila je Mexican Automobile Industry Association.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE