Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Tony Blair savetnik nove albanske vlade

    Posle pobede socijalističke koalicija predvođena Edijem Ramom na parlamentarnim izborima u Albaniji, sve je izvesnije da će bivši britanski premijer Tony Blair biti konsultant nove vlade u Tirani.

    Taj dogovor je Blair postigao u maju sa Ramom, a lider laburista će savetovati Albaniju kako da privuče investicije, promoviše turizam i unapredi proces evropskih integracija.

    "Blair-ova želja da pomogne Albaniji je neprocenjiva, imajući u vidu dobro koje će doneti, a taj ugovor neće zadirati u džep albanskih poreznika", izjavio je Rama posle sastanka sa Blairom u Londonu.

    Socijalistička partija nije želela da obelodani koliko bi Blair bio plaćen, navodeći da se o "finansijskim detaljima još nije razgovaralo".

    Sa osvojenih 53 odsto glasova socijalistička koalicija mogla bi da dobije 84 od 140 mandata u parlamentu, dok je Demokratska partija predvođena premijerom Saljijem Berišom osvojila 36 odsto, što je 12 odsto manje nego pre četiri godine.

    Lider socijalista Edi Rama, koji će najverovatnije biti novi premijer, zatražio je od svojih pristalica da se okrenu radu kako bi Albanija stigla do mesta koje zaslužuje, a to je "porodica ujedinjene Evrope".

     

    Foto: Beta-AP

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE