Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Mrkonjić: Dinkićeva pohvala za Koridor 10

    Ministar saobraćaja Milutin Mrkonjić kaže da je do sada realizovano dve trećine Koridora 10, a da izjave ministra finansija i privrede Mlađana Dinkića o neiskorišćenim stranim kreditima shvata kao pohvalu.

    Na pitanje novinara, povodom izjave Dinkića da nije realizovano čak 3,3 od 4,5 milijarde evra povoljnih stranih kredita za infrastrukturu, Mrkonjić je rekao da je shvaćeno da je taj Koridor 10 velika šansa Srbije i da je obezbeđen vrlo brzo deo sredstava upravo zbog njegove realizacije.

    Time je Evropa dokazala da je taj Koridor interesanratan i važan, a da smo mi važan partner Evropi. To je meni hvala, u stvari, od Dinkića, rekao je Mrkonjić.

    Prema njegovim rečima, do sada je realizovano oko dve trećine Koridora, a taj deo neutrošenih sredstava je i najteži deo Koridora 10.

    On je kazao da je to deo autoputa između Niša i Dimitrograda sa dve velike klisure i tri velika tunela i delovi između Niša, Vranja i Preševa sa tri velika tunela i dve klisure.

    To je pohvala meni, što je Koridor 10 ušao u realizaciju, prvi put u ove dve vlade, rekao je Mrkonjić.

    Ministar Dinkić u četvrtak je izjavio da je svim ministrima naloženo da na svojim resorima preispitaju da li su svi ugovoreni krediti potrebni, pošto nisu povučene pomenute 3,3 milijarde evra

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE