Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Kladionice protiv PDV

    Udruženje priređivača igara na sreću Montenegro bet je u svojim kladionicama do sada prikupilo više od 10.000 potpisa građana kako bi peticijom Skupštini promijenili nedavno usvojeni amandman kojim je uveden porez na dodatu vrednost na "usluge igara na sreću".

    Oni će prema najavama u ponedeljak kada je prvi dan važenja novog zakona, neće primati uplate već će samo isplaćivati dobitne tikete odigrane za vikend.

     

    Skupština je 19. juna usvojila amandman kojim se “usluge igara na sreću” brišu sa spiska delatnosti koje su oslobođene ovog poreza čime su uvrštene u one koje se oporezuju po novoj opštoj stopi PDV-a od 19 odsto.

     

    Iz ovog udruženja navode da ni u jednoj drugoj zemlji igre na sreću nisu oporezovane preko PDV-a jer se na njih već plaćaju koncesije i druge dažbine, da je to u suprotnosti sa drugim članovima zakona o PDV-u i igrama na sreću, kao i Direktivi Evropske unije koja važi za sve članice.

     

    Ministarstvo finansija nije donelo pravilnik kojim bi definisali način obračuna i šta je to dodata vrednost u igri na sreću, već je Poreska uprava na svoj sajt postavila obaveštenje da “osnovicu za oporezivanje u ovom slučaju čini iznos naknade koju učesnik u igri plaća priređivaču igara na sreću”.

     

    Priređivači očekuju da će u ponedjeljak biti nastavljeni razgovori sa Ministarstvom finansija, kao i da će poslanici shvatiti da je amandman nemoguće primeniti i da će prihvatiti njihovu peticiju u razmatranje što pre.

     

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE