Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Hrvatska u EU bez entuzijazma i usred krize

    Dok je u Zagrebu zajedničkom fotografijom i večerom hrvatskog državnog vrha i visokih gostiju svečano obeleženo hrvatsko pridruživanje Evropskoj uniji, španski mediji navode da Hrvatska u EU ulazi u najgorem trenutku u istoriji evropskih integracija.

    Zajedničkom fotografijom hrvatskih domaćina i visokih gostiju koji su došli uveličati svečanost hrvatskog pridruživanja Evropskoj uniji završena je proslava u Banskim dvorima i na Markovom trgu.

    Markov trg bio svedok brojnih prelomnih trenutaka u hrvatskoj istoriji, svedočio je još jednom takvom trenutku u kom je Hrvatska postala 28. članica Evropske unije.

    Domaćini, predsednici Republike, Vlade i Sabora Ivo Josipović, Zoran Milanović i Josip Leko, ministri i njihovi gosti uputili su se potom u obližnje Klovićeve dvore gde je priređena svečana večera.

    Međutim, ulazak Hrvatske u EU u Španiji nije velika vest, a mediji sa Pirineja prenose kako Hrvatima nije do slavlja.

    Hrvatska ulazi u najgorem trenutku u istoriji evropskih integracija, uz ekspanziju euroskepticizma i straha od pucanja izazvanog ekonomskom krizom, izvestila je državna televizija RTVE.

    Državna televizija RTVE je pustila vest o pristupanju Hrvatske pod naslovom: „Hrvatska postaje 28. članica bez entuzijazma i usred krize“, napominjući kako ulaskom zemlje s 90 posto katolika EU nastavlja biti hrišćanski klub, a da se integracija Turske čini dalekom.

    Španski dnevni list El Mundo napominje kako je u Hrvatskoj recesija od 2009. a stopa nezaposlenosti premašuje 20 odsto.

    Najveći dnevni list El País, sklon levom-centru, koji na prvim stranicama donosi vesti iz sveta, do nedelje naveče nije objavio niti slovo o Hrvatskoj, a El Periódico iz Katalonije podseća na nezainteresovanost hrvatskih građana i slabu podršku članstvu na referendumu.

    Članstvo Slovenije i Hrvatske je veliki uspeh za EU, rekao je za Večernji list šef kabineta španske kancelarije za pitanja EU Juan de Arístegui.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE