Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Bogataši ozbiljno shvatili Poresku upravu

    Preko 2.300 bogataša u Srbiji prijavilo imovinu, a rok za prijavu imovine koja je vrednija od 35 miliona dinara ističe u ponedeljak u ponoć.

    Sledi unakrsna provera, a iz Poreske uprave najavljuju prekršajne prijave, a konačne podatke uprava će saopštiti 9. jula.

    Navika da se sve odlaže do poslednjeg dana pokazala se i ovoga puta. Za pet meseci, koliko traje prijava imovine, poreskoj upravi javilo se tek 1.000 srpskih bogataša, a u poslednja tri dana, još toliko.

    Pročitajte i>>>Oko hiljadu bogataša prikriva imovinu

    Pomoćnica direktora Poreske uprave Rada Kostić kaže da je ukupno primljeno 2.313 prijava i da tome treba dodati da će neke prijave stići preporučeno u naredna tri do četiri dana.

    Kada se podaci kompletiraju, sledi unakrsna provera imovine i prihoda. Za upoređivanje, Poreska uprava koristiće se podacima MUP za pokretnu imovinu, lokalnih poreskih filalijala i geodetskog zavoda za nepokretnu imovinu i APR.

    Ukoliko se utvrdi da visina prihoda ne odgovara vrednosti imovine, obveznik će plaćati dodatni porez od 20 odsto.

    Radićemo proveru za one koji nisu podneli poresku prijavu, kada to isproveravamo, za te obveznike koji nisu podneli ide prekršajna kazna i ona iznosi tri odsto od tržišne vrednosti te imovine, objašnjava Kostićeva.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE