Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Proizvodnja organske hrane u valjevskom kraju

    U okviru prekogranične saradnje Srbije i Bosne i Hercegovine, počela je proizvodnja organske hrane, a projekat će biti realizovan u istočnoj BiH i zapadnoj Srbiji, za koji je sredstva odobrila Evropska unija.

    Organska proizvodnja u ove dve regije ubraja se među samo 16 projekata, od ukupno 140, kojima je EU odobrila sredstva. Vrednost projekta, sa srpske strane, premašuje 18 miliona dinara, od čega je učešće 15 odsto, a centar u valjevskom kraju biće oko brane, buduće regionalne hidroakumulacije Stubo – Rovni.

    U pitanju je razvojni i održiv projekat, bez obzira na to što se organskom proizvodnjom u Kolubarskom okrugu trenutno bavi samo sedam poljoprivrednika, kaže direktor Direkcije za poljoprivredu i robne rezerve grada Valjeva Saša Radosavljević i najavljuje veliko interesovanje poljoprivrednika valjevskog kraja za organsku proizvodnju.

    Pročitajte i>>>Zdrava hrana na periferiji tržišta

    Menadžer projekta, Andra Savčić, naglašava da je sertifikacija jedan od najvećih dobitaka, koje će imati proizvođači uključeni u ovu proizvodnju. Samo sertifikovani proizvođači mogu da svoje proizvode plasiraju na tržište kao organske, kaže Savčić.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE