Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Reprogram dugova rešava problem

    U ovom trenutku vode se intenzivni razgovori između Udruženja toplana Srbije i poslovodstva Srbijagasa uz posredovanje Ministarstva energetike kako bi se rešio problem dugovanja nekoliko toplana prema tom preduzeću, rekao Milovan Lečić, direktor Udruženja.

    Lečić kaže da su razgovori na dobrom putu kako bi se pronašao način na koji će računi za gas biti plaćeni.

     

    Prema njegovim rečima, sada se razgovara o tome koliko treba da iznosi glavnica dugovanja za svaku od toplana pojedinačno a koliko kamata.

     

    Lečić ističe da će Udruženje toplana Srbije insistirati na tome da glavni deo duga prema Srbijagasu bude izmiren prema tempu koji bude dogovoren a da se kamate otpišu.

     

    Nakon što to bude dogovoreno, biće usaglašeni i rokovi za izmirenje dugovanja i očekujem da će svaka od toplana koja duguje novac sa Srbijagasom potpisati pojedinačni ugovor o reprogramu izjavio je Lečić.

     

    On podseća da je jedan od razloga za nelikvidnost toplana ogroman dug i domaćinstava i privrede prema njima. U ovom trenutku nije naplaćeno 26,5 milijardi dinara.

     

    Lečić ističe da imaju dobru saradnju sa Ministarstvom energetike i resornom ministarkom Zoranom Mihajlović te da su dobili obećanja da će država sa svoje strane učiniti sve kako bi se namirila dugovanja privrede prema toplanama što bi značilo značajno olakšanje.

     

    Iako u Udruženju nisu mogli da nam kažu koliko tačno Srbijagas potražuje za isporučeni energent, kako Danas nezvanično saznaje, reč je o cifri od 16 milijardi dinara.

     

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE