Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Rafinerija Pančevo vraćena u proizvodni režim rada

    Rafinerijska postrojenja u Pančevu puštena su u komercijalni režim rada i proizvodnja na svim pogonima je stabilna, saopštila je Naftna industrija Srbije (NIS).

    Rafinerijska postrojenja počela su da izlaze iz režima cirkulacije i da prelaze na komercijalni način rada, posle sanacije oštećenja na dalekovodima i stabilizacije u snabdevanju strujom u Pančevu. Rafinerijski pogoni su vraćeni na komercijalni način rada, uz primenu svih propisanih tehničko-tehnoloških procedura.

    Zahvaljujući savremenim tehnološkim sistemima bezbednosti kojima je opremljen novi prerađivački kompleks NIS-a u Pančevu, tokom ovog prekida u redovnom snabdevanju električnom energijom, životna sredina u Pančevu i okolini ni u jednom trenutku nije bila ugrožena, ističe se u saopštenju.

    Takođe, stabilno snabdevanje tržišta motornog goriva nije ni u jednom momentu bilo ugroženo zbog postojećih zaliha naftnih derivata u Rafineriji nafte Pančevo.

    Prema preliminarnim procenama, šteta koju je rafinerija pretrpela zbog oštećenja na dalekovodima, iznosi više od 25 miliona dinara, saopšteno je iz NIS-a.

    U blizini mesta Starčevo kod Pančeva, zbog krađe ankera srušio se visokonaponski dalekovodni stub, što je ozbiljno ugrozilo napajanje i Hemijske industrije Pančevo i NIS-a.
     

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE