Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Mnogi strepe od Air Serbia

    Nakon što će i formalno postati suvlasnik jedna od najjačih aviokompanija sveta – nacionalni avioprevoznik Ujedinjenjih Arapskih Eirata „Etihad Airways“, srpska nacionalna aviokompanija „JAT Airways“ doživeće niz značajnih promena.

    Ulazak „Etihada“ u vlasničku strukturu srpske nacionalne aviokompanije stvara i potpuno novu situaciju na tržištu u regionu, jer će sada JAT (Air Serbia) sa novom flotom, bez dugova i „familijarnom povezanošću“ sa „Etihadom“ i njegovim „sestrinskim aviokompanijama“, putnicima iz regiona bivše Jugoslavije moći da pruži možda i najbolju i najjeftiniju uslugu i obezbedi im avionske linije do svih delova sveta.

     

    U takvim okolnostima, prevoznicima poput “Montenegro airlines“ koji ozbiljno računaju na tržište Srbije, neće biti nimalo lako da odgovori izuzetno jakoj konkurenciji JAT-a (Air Serbie) pod „protektoratom “Etihada“.

     

    To će, ipak, dosta značiti za JP „Aerodromi Crne Gore“ kojem je JAT drugi partner po obimu operacija, a u poslednje vreme je imao teškoća pri redovnom plaćanju obaveza za opsluživanje svojih vazduhoplova u Tivtu i Podgorici.

     

    Jat odustao od iznajmljivanja dva "boinga"

     

    Nacionalna aviokompanija definitivno je odustala od iznajmljivanja dva "boinga" za sezonu pošto je dobar deo postojeće flote osposobljen za saobraćaj, saznaju "Novosti".

     

    Do kraja nedelje stiže još jedan lizovani ATR tako da će "Jat ervejz" saobraćati sa sedam svojih "boinga", četiri ATR i iznajmljenim avionom "Aviogeneksa".

     

    Do kraja meseca u flotu nacionalne aviokompanije, iz hangara "Jat tehnike", stići će još jedan "boing" i jedan ATR. Tako će "Jat" imati 14 aviona u saobraćaju, a to je broj letelica sa kojim je i planiran letnji red letenja.

     

    Jat ovih dana ima oko 6.000 putnika dnevno.

     

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE