Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Koliko košta prisluškivanje?

    Prisluškivanje telefonskih razgovora i praćenje internet komunikacije američku vladu koštalo je ne samo ugleda u svetu i među svojim građanima, već je donelo i realan, novčani trošak.

    Cene koju su na trošak poreskih obveznika SAD, naplaćivane za prisluškivanje razgovora, variraju od provajdera do provajdera.

    Kompanija AT&T naplaćivala je 325 dolara za aktivaciju svakog prisluškivanja i 10 dolara dnevno za održavanje takve linije. Manji operateri Cricket i U.S. Cellular naplaćivali su 250 dolara po liniji.

    Za prisluškivanje korisnika Verizon vlada je za prvi mesec morala da plati 775 dolara, a otom po 500 dolara mesečno, objavio je prošle godine kongresmen Edvard Marki.

    Praćenje elektronske komunikacije, što je prema navodima bivšeg obaveštajca Edvarda Snoudena radila američka Nacionalna bezbednosna agencija (NSA), dosta je jeftinije ili je čak i besplatno.

    Facebook je saopštio da vladi nije naplaćivao pristup podacima korisnika.Microsoft, Yahoo i Google nisu hteli da navedu koliko naplaćuju, ali je Američka unija za građanske slobode (American Civil Liberties Union) saopštila da je ustanovila da se beleške o elektronskoj komunikaciji mogu dobiti za 25 dolara.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE