Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Renault: Rekordna prodaja van Evrope

    Francuski proizvođač automobila Renault ostvario je rekordnu prodaju van Evrope u prvoj polovini godine, prestigavši konkurenta PSA Peugeot Citroen.

    Renault, uključujući rumunsku Dacia i južnokorejski Renault Samsung motors, prodao je u prvih šest meseci ove godine 1,3 miliona vozila u svetu, što je za 1,9 odsto manje u odnosu na prvu polovinu 2012, prenela je agencija Frans pres.

     

    Prodaja Peugeot Citroen je pala još više, za 9,76 odsto, u vreme kada ta kompanija sprovodi restrukturu.

     

    Direktor prodaje Renault Žerom Stol rekao je da je grupacija Renault još jednom pokazala da je strategija širenja u inostranstvu dobar potez. "Ta strategija nam je omogućila da nadoknadimo veliki deo gubitaka na evropskom tržištu", naveo je on.

     

    Renault sada 49,6 odsto prodaje ostvaruje van Evrope. U prvih šest meseci ove godine, ukupna prodaja automobila u Evropi smanjena je za 6,7 odsto, a prodaja Reno-a za 7,3 odsto. Kompanija navodi da je prodaja bila naročito slaba na tri ključna evropska tržišta: Francuskoj, Nemačkoj i Italiji.

     

    Renault je dodao da ne očekuje da će se tržišni uslovi u Evropi poboljšati, prognozirajući da će to tržište ove godine biti smanjeno za pet odsto, a francusko za čak osam odsto.

     

    Francuska kompanija nastavlja sa širenjem na tržišta u usponu i navodi da je Rusija sada njeno drugo po veličini tržište, nakon Francuske, a dobri rezultati zabeležen su i u Indiji.

     

    Stol je kazao da rezultati oslikavaju uspeh Dacia, čiji automobili čine 16 odsto ukupne prodaje Renaulta. Najuspešniji model u svetu je upravo "dacia duster", a u prvih šest meseci 2013. prodato je 189.000 "dastera".

     

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE