Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Rusija: milioni dolara za antene i bazne stanice

    Ruski mobilni operateri potrošiće 13 milijardi dolara na ubrzanje prenosa podataka u svojoj zemlji, a s obzirom na njenu veličinu, proizvođačima antena i baznih stanica takav posao bio bi poprilično unosan.

    Na prethodnim konkursima u toj zemlji pobedili su švedski Ericsson AB, vodeći proizvođač bežičnih mreža, kao i finska Nokia Siemens, a na novim poslovima takmičiće se kineski Huavei Technologies.

     

    S obzirom na dugu istoriju rada na ruskom tržištu i značajnu ulogu koju tamo ima već decenijama, i hrvatski Ericsson Nikola Tesla mogao bi učestvovati u unapređenju ruske mobilne mreže. Ipak u ENT nisu želeli insinuirati o budućim potencijalnim poslovima.

     

    "Na ruskom smo tržištu aktivni još od 1958. i od tada smo postigli vrlo velike uspehe. Nadam se da će tako biti i dalje, ali potencijalne poslove ne možemo komentarisati", poručila je Snježana Bahtijari, direktorica Kompanijskih komunikacija ENT.

     

    Prošle godine ENT je na ruskom tržištu uspešno realizirao projekt 2G i 3G generacije mobilnih mreža za Rostelekom, što je bio najveći posao koji je kompanija potpisala u proteklih nekoliko godina.

     

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE