Prihod Intela 13 mlrd dolara, stižu novi proizvodi - BIZlife

Prijavite se na naš newsletter "PREGLED DANA"

  Prihod Intela 13 mlrd dolara, stižu novi proizvodi

  Kompanija Intel ostvarila je u drugom kvartalu prihod od 12,8 milijardi dolara, dobit od 2,7 milijardi dolara, neto dobit od dve milijarde i zaradu po akciji od 0,39 dolara i najavljuje nove, ključne proizvode.

  Intel je generisao oko 4,7 milijardi dolara u gotovini od poslovnih poduhvata, platio je dividende u iznosu od 1,1 milijarde dolara i iskoristio 550 miliona dolara za otkup 23 miliona običnih akcija, saopšteno je iz te kompanije.

  Izvršni direktor kompanije Intel Brian Krzanich, kazao je da su u navedenom periodu ispunili kvartalna očekivanja i najavili nekoliko ključnih proizvoda.

  Očekujemo potražnju na tržištu za različitim kompjuterskim proizvodima. Intel Atom i Core procesori i unapređena SOC integracija predstavljaju budućnost Intela. Kako bismo odgovorili na prilike koje nam se pružaju, Intelov najveći prioritet biće kreiranje proizvoda namenjenih ultra-mobilnom tržišnom segmentu, naveo je Krzanich.

  Prihod odeljenja PC Client Group iznosio je 8,1 milijardu dolara, što predstavlja porast od 1,4 odsto sekvencijalno i pad od 7,5 odsto na godišnjem nivou, dok je prihod Data Center Group iznosio 2,7 milijardi, što je rast od 6,1 odsto sekvencijalno i jednak nivo na godišnjem nivou.

  Foto: Beta

  What's your reaction?

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE