Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Šeici na Kraljičinoj plaži

    Arapi ulažu 180 miliona evra na prostoru između Buljarice i Čanja što će biti jedna od najvećih investicija u Crnoj Gori. Supermoderni turistički kompleks na Kraljičinoj plaži počinje da se gradi krajem godine.

    Na tender za prodaju jedne od najlepših i gotovo netaknutih žala južnojadranske obale javio se samo jedan i to veoma referentni kupac. Reč je o Royal Group firmi iz Ujedinjenih Arapskih Emirata, sa sedištem u Abu Dabiju. Ponuda je dostavljena preko firme-kćerke u Crnoj Gori Queens Beach Development Company.

    Radi se o kompleksu od 42,37 hektara, od kojih 230.000 kvadratnih metara pripada opštini Budva, a 180.000 barskoj opštini. Poznata kompanija iz Abu Dabija ponudila je za ovaj prostor 21,2 miliona evra, odnosno 50 evra po kvadratnom metru, koja je bila u tenderu.

    Obala za koju su Arapi zainteresovani nije ona najpoznatija, miločerska plaža, koja je dobila ime po jugoslovenskoj kraljici Mariji Karađorđević. Reč je, zapravo, o plaži koja nosi ime crnogorske kraljice Milene, supruge prvog i poslednjeg crnogorskog kralja Nikole Petrovića. Ta Kraljičina plaža se nalazi na prostoru između rta Dubovica i Čanja.

    U toku su razgovori i pregovori koji će verujem ubrzo rezultirati i konačnim dogovorom, radi se o ozbiljnom partneru koji ovde želi da podigne supermoderni turistički kompleks i očekujemo da radovi otpočnu već krajem ove godine, kaže potpredsednik opštine Bar i turistički radnik Dragan Simović.

    Kompanija iz Abu Dabija, kako se očekuje, spremna je da u gradnju kompleksa uz atraktivnu plažu uloži 180 miliona evra, što predstavlja jednu od najvećih investicija na ovim prostorima.

    Foto: Beta/AP

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE