Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    IMT-ovi traktori u avgustu kreću za Kazahstan

    Počela je prozvodnja IMT-ovih traktora koji treba da budu izvezeni u Kazahstan, i očekuje se da u narednih mesec dana prvih 15 traktora bude isporučeno toj zemlji, rekao je direktor Industrije motora Rakovica (IMR) Zoran Radosavljević, koji operativno rukovodi i Industrijom mašina i traktora (IMT).

    "U sledećih 30 dana očekujem da prvih 15 traktora bude dostavljeno u Kazahstan. IMT planira da na područje ove zemllje i drugih bivših sovjetskih zemalja izveze traktore, da ih predstavi, i da pored njih pokuša da plasira na ova tržišta i mehanizaciju, poput plugova, sejalica i prikolica, odnosno sve ono što je neophodno da bi se odradio posao sa IMT-ovim traktorima", rekao je on Tanugu.

    Radosavljević se danas sastao sa predstavnicima kompanije AzovAralAgromaša iz Kazahstana, sa kojima je IMT prethodno ugovorio ovaj posao vredan između 6,5 i osam miliona evra.

    On smatra da je posao, poput ovoga sa kazahstanskom kompanijom, jedan od koraka koji IMT mora da napravi kako bi se oživela traktorska proizvodnja u Srbiji.

    "Posao sa Kazhstanom za IMT je tek početak izvoznih poslova koje ovo preduzeće pokušava da ostvari, i mislim da ćemo u tome uspeti, jer pored zemalja u okruženju, poput Mađarske, Grčke, Slovenije i Hrvatske, izvoz se širi i na tradicionalno tržište IMT-a, Južnu Ameriku", rekao je Radosavljević.

    On je istakao da se već sada vode ozbiljni razgovori sa kompanijama iz Ekvadora, i da se nada da će do kraja 2013. IMT uspeti da napravi neke konkretne dogovore po pitanju izvoza traktora.

    Radosavljević kaže da za IMT i zemlje Afrike predstavljaju solidnu osnovu i mogućnost za plasman svojih traktora, s obzirom na jedno veliko tržište.

    Predstavnik kazahstanke kompanije AzovAralAgromaš, Pavel Sudars, rekao je Tanjugu da je ovaj projekta izvoza IMT-ovih traktora veoma interesantno rešenje, "jer traktori iz Srbije mogu dobro da rade u Kazahstanu i pokazaće svoje najbolje strane".

    On je rekao da je u planu da se IMT-ovi traktori otpreme u Kazahstan u avgustu, ali i da delegacija srpskih stručnjaka koja će prezentovati ove traktore dođe u sedište kazahstanke kompanije u Kizilordu.

    IMT je dogovorio sa kazahstanskom kompanijom da tokom narednih 12 meseci isporuči u Kazahstan između 200 i 300 traktora.
     

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE