Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Ilić: Provera firmi koje se javljaju na tendere

    Ministarstvo građevinarstva i urbanizma Srbije najavilo je da će u najskorije vreme formirati inspekciju koja će proveravati firme koje se javljaju na tendere tog ministarstva.

    "Veliki broj tendera, ne samo u Leskovcu već i čitavoj Srbiji namerno se obara što onemogućava normalno i pravovremeno razvijanje gradova u unutrašnjosti", rekao je ministar građevinarstva i urbanizma Velimir Ilić, prilikom posete Leskovcu.

     

    Prema njegovim rečima, do sada bi regionalni putevi u okolini Leskovca bili završeni da nije bilo firmi koje hronično obaraju tendere i onemogućavaju da se ta procedura normalno sprovede.

     

    "To mora da se promeni", istakao je Ilić u razgovoru sa gradonačelnikom Leskovca Goranom Cvetanovićem, nazvavši takve firme "tašna i mašna preduzećima".

     

    Ilić je obišao nekoliko mesta u okolini Leskovca i upoznao se sa dinamikom realizacije projekata koje podržava Ministarstvo građevine i urbanizma.

     

    On je obećao još devet miliona dinara za završetak radova na vodovodnoj mreži u žabljanu, kao i izgradnji vodovodne mreže u selima Veliko Trnjane, šainovac i Presečina.

     

    Prilikom obilaska radova na stambenoj zgradi u Vlajkovoj ulici, koja je izgorela u požaru, gradonačelnik Leskovca je zatražio pomoć od ministra Ilića kako bi do kraja 2014. godine bio završen objekat sa 62 stana za najugroženije Leskovčane.

     

     

    Foto: Beta

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE