Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Protiv CEFTA povlastica za hrvatske proizvode

    Za Srbiju i Bosnu i Hercegovinu je neprihvatljiv predlog Evropske unije (EU) da se pojedini proizvodi iz Hrvatske, nakon njenog ulaska u Uniju, i dalje izvoze po povlašćenim uslovima, složili su se danas u Beogradu ministar spoljne i unutrašnje trgovine Srbije Rasim Ljajić i ministar za spoljnu trgovinu i ekonomske odnose BiH Mirko Šarović.

    To konkretno znači da Srbija ne prihvata da se i dalje po povlašćenim uslovima uvoze cigarete iz Hrvatske, što važi i za uvoz velikog broja proizvoda iz Hrvatske u BiH. 

     

    Dvojica ministara će ostati pri tim stavovima, što će preneti i nadležnima u EU, navedeno je u saopštenju Ministarstva spoljne i unutrašnje trgovine Srbije.

     

    Laljić i Šarović su razgovarali o zajedničkom stavu prema EU u procesima adaptacije Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju dve države, zbog izlaska Hrvatske iz CEFTA sporazuma i njenog ulaska u EU.

     

    Potpredsednik srpske Vlade i ministar Šarović su se saglasili da je za dve države neprihvatljiv predlog EU o izmenama ŠP sporazuma. 

     

    Ljajić i Šarović su se dogovorili da ubuduće koordiniraju stavove prema pitanjima vezanim za procese adaptacije ŠP Srbije i BiH sa EU, kao i da zajednički nastupaju u slučajevima kada je potrebna zaštita interesa privreda dveju zemalja u odnosima sa EU.

     

     

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE