Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Odložena sednica RRA o dodeli nacionalne frekvencije

    Republička radiodifuzna agencija (RRA) danas nije održala sednicu na kojoj je trebalo da se donese odluka o dodeli nacionalne frekvencije, koju je do sada koristila TV Avala.

    "Zbog nepredvidenog odsustva nekoliko članova, predsednik Saveta RRA odložio je, danas najavljenu, sednicu smatrajući da važnu odluku o korišćenju nacionalne televizijske frekvencije, treba usvojiti u punom sastavu", navodi se u saopštenju RRA.

     

    RRA najavila je ranije da će na današnjoj sednici odlučiti o dodeli nacionalne frekvencije koju je koristila TV Avala i regionalnih frekvencija.

     

    Razgovori su obavljeni sa svim podnosiocima prijava čija je dokumentacija bila potpuna i blagovremena – sa zastupnicima TV Nova i TV Kopernikus Svet plus 3 koji su podneli prijavu za nacionalno pokrivanje.

     

    Takođe, razgovarano je i sa predstavnicima TV Jedinstvo i TV NP iz Novog Pazara, TV Telemark iz Čačka, Moja TV iz Beograda i Radio M iz Knjaževca koji su konkurisali za regionalno pokrivanje.

     

    RRA je ranije objavila da će odluku za dodelu nacionalne frekvencije za emitovanje televizijskog programa doneti na osnovu procene poslovnog uspeha kandidata, gledanosti TV stanice, iskustva u oblasti radiodifuzije i pretežne delatnosti, stimulacije razvoja domaće radiodifuzije i doprinosa većem kvalitetu i raznovrsnosti programa.

     

    Vrednovaće se i ponašanje podnosioca prijave, dosadašnje, a i tokom konkursa, transparentnost vlasničke strukture i porekla kapitala, kao i sprečavanje otvorenog ili prikrivenog nametanja preovlađujućeg uticaja na javno mnjejne u oblasti radiodifuzije.

     

    Prema ranije objavljenim podacima, vlasnik 100 odsto kapitala TV Nove (Nova.rs television) je Nova.rs medija holding (media) Beograda.

     

    Većinski vlasnik holdinga sa 85,1 odsto udela je holandska kompanija BD medija invest, a vlasnik te firme je holandska kompanija Nju Amsterdam sititrast (New Amsterdam Cititrust) u kojoj 99 odsto ima Nemac Bernd Matijas Ditel (Matthias Dietel), a jedan odsto Ulf Malte Iversen, takođe državljanin Nemačke.

     

    Manjinski udeo u Nova.rs medija holdingu imaju vlasnik produkcijske kuće Vižn tim (Vision team) Dragan Đurković iz Beograda sa 7,9 odsto, dok sedam odsto ima GMG medija grupa (media group) u vlasništvu Nemca Urliha Broka.

     

    Vlasnik KCN (Kopernikus Cable Network) iz Niša je Zvezdan Milovanović koji direktno ima 47,71 odsto kapitala i još 47,59 odsto preko preduzeće Tvinel (Twinel) iz Niša u kojem je jedini vlasnik.

     

    Preostalih 4,7 odsto kapitala Kopernikusa je u vlasništvu Mitre Milovanović, objavila je RRA.

     

     

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE