Gazprom: 27 benzinskih stanica u BiH

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Gazprom: 27 benzinskih stanica u BiH

  Naftna industrija Srbije (NIS), kćerka-kompanija Gazpromnjefta, pustila je u rad 27 benzinskih stanica pod brendom Gazprom na teritoriji Bosne i Hercegovine.

  Gazpromnjeft saopštava da se, pored Bosne i Hercegovine, projekat razvoja nove mreže benzinskih stanica Gazprom širi i u Srbiji, Bugarskoj i Rumuniji.

   

  Ističe se da će do kraja 2015. godine, više od 250 benzinskih stanica biti izgrađeno na Balkanu, uključujući i 40 u BiH gde se očekuje da će Gazprom zauzimati oko 15 odsto maloprodaje goriva.

   

  "Početak rada benzinskih stanica Gazprom u BiH deo je kontinuiranog rada na razvoju premijum mreže benzinskih stanica na Balkanu", rekao je zamenik generalnog direktora Gazpromnjefta Anatolij černer.

   

  Prva NIS-ova benzinska pumpa pod brednom Gazprom u BiH otvorena je u januaru ove godine.

   

  NIS je u BiH 2012. godine kupio 28 benzinskih pumpi od austrijske kompanije OMV, a pored oko 300 benzinskih stanica u Srbiji, poseduje i benzinske stanice u Rumuniji i Bugarskoj.

   

  Većinski vlasnik NIS-a je ruska kompanija Gazpromnjeft koja poseduje 56 odsto akcija te kompanije, oko 30 odsto akcija je u vlasništvu Vlade Srbije, a ostatak pripada građanima, bivšim zaposlenima i drugim manjinskim akcionarima.

   

   

  What's your reaction?

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE