Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Most Zemun – Borča po planu

    Radovi na mostu Zemun – Borča dobro napreduju i idu ubrzanim tokom, a izvođači očekuju da ceo projekat bude gotov u oktobru 2014. godine, kao što je i planirano. Gradi se i petlja u Borči.

    Radi se sedam dana u nedelji, a za vreme velikih vrućina dvokratno. Kineski izvođač radova nada se da će se most spojiti u junu a da će se ceo projekat završiti u okobru 2014. godine.

    Na samom mostu je preko 60 odsto radova gotovo, trista kineskih radnika završilo je sve stubove konstrukicije i sada radi na glavnom rasponu dužine 369 metara od čega je već 120 metara gotovo.

    Ovo je inače glavna saobraćajnica kojom će se prolaziti u dužini 21 kilometar i koja će spajati Borču i Zemun.

    Ono što se sada vidi to su svi stubovi i vidi se gornja konstrukcija u dužini sto metara. Od svih radova 50 do 60 odsto armiranih konstrukcija na samom mostu je završeno, rekao je Nenad Bajić iz Direkcije za gradsko građevinsko zemljište.

    Mi se nadamo da će se most spojiti u junu i kao odgovorni izvođač firma Putevi i mostovi može da tvrdi da će se ceo projekat ako ne bude nekih većih poplava ili nevremena završiti kako je to planirano, kaže Džao Ceng Li iz tog preduzeća.

    Na licitiranu cenu od 220 miliona dolara Kinezi imaju pravo da naplate još 10 odsto naknadnih radova, tako da ukupna cena ne bi smela da pređe 245 milona dolara. Za sada kineska strana ima samo dva odsto potraživanja za naknadne radove iako je više od pola posla gotovo.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE