EIB: 50 miliona evra za MSP u Srbiji

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  EIB: 50 miliona evra za MSP u Srbiji

  Evropska investiciona banka (EIB) potpisala je u Srbiji dva finansijska ugovora ukupne vrednosti 50 miliona evra sa grupacijom Kredi Agrikol za podršku projektima u malim i srednjim preduzećima (MSP), kao i za infrastrukturne programe koje promovišu lokalne vlasti.

  Zajam ima za cilj podršku Srbiji u naporima da se integriše u Evropsku uniju, navodi se u saopštenju EIB.

   

  "Banka Evropske unije nastavlja sa podrškom Srbiji na njenom putu ka članstvu u EU i brzoj i potpunoj integraciji u Uniju. Dva sporazuma sa Kredi Agrikolom poboljšaće dostupnost dugoročnom kreditiranju za MSP po povoljnim uslovima, što će se odraziti na tržište rada i socijalnu klimu", rekao je potpredsednik EIB za zapadni Balkan, Dario Skanapjeko.

   

  Iz kredita EIB finansiraće se projekti MSP koje promovišu lokalne vlasti u oblasti ekonomije, energije, zaštite životne sredine, industrije, zdravstva, obrazovanja i usluga. Najmanje 70 odsto zajmova otići će na projekte u MSP, koja su ključni pokretač ekonomskog i socijalnog napretka Srbije.

   

  Kredi Agrikol Novi Sad upravljaće sredstvima vrednim 45 miliona evra, a u Kredi Agrikol lizing Srbija Beograd otići će preostalih pet miliona evra, navodi EIB.

   

   

  What's your reaction?

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE