Nezaposlenost u Nemačkoj povećana na 6,8 odsto

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Nezaposlenost u Nemačkoj povećana na 6,8 odsto

  Stopa nezaposlenosti u Nemačkoj je u julu porasla na 6,8 odsto zbog sezonskih faktora – godišnjih odmora, pokazuju zvanični podaci Savezne agencije za rad.

  Stopa nezaposlenosti je juna bila 6,6 odsto – 2,914 miliona registrovanih nezaposlenih lica.

   

  Nezaposlenost je jula porasla za 49.000 ljudi u odnosu na prethodni mesec, a za 38.000 u odnosu na jul 2012, saopštila je Savezna agencija za rad.

   

  Leti stopa nezaposlenosti obično poraste zbog odmora i jer se studenti prijave kao lica bez posla.

   

  Zdravo tržište rada je kapital kancelarke Angele Merkel koja želi da osvoji i treći mandat na poslaničkim izborima 22. septembra.

   

  Nezaposlenost u Nemačkoj je daleko manja nego u mnogim drugim evropskim zemljama. španija i Grčka, na primer, imaju stopu nezaposlenosti iznad 25 odsto.

   

  "Sve ukazuje da je nemačka privreda snažno rasla u drugom kvartalu", rekao je šef Savezna agencija za rad Frank-Jirgen Vajze (Frank-Juergen Weise).

   

  Centralna banka Nemačke je nedavno objavila da podaci ukazuju da je privredna aktivnost znatno ubrzana u tromesečju april-jun, nakon slabog starta početkom ove godine. Banka nije iznela konkretan broj, a zvanični podaci o privrednoj aktivnosti u drugom kvartalu se očkuju 14. avgusta.

   

  What's your reaction?

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE