Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Vučić: Nije me iznenadila Dačićeva odluka o URS

    Prvi potpredsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić gostujući na B92 naveo da ga nije iznenadila Dačićeva odluka o URS-u, ali je istakao i da ona nije predmet "zavere".

    On je podvukao da nije ranije znao da će premijer Ivica Dačić tražiti izlazak Mlađana Dinkića i URS-a iz Vlade i istakao da bi Vlada pala da je SNS odbio predlog SPS.

    "Dinkićeva ponuda, bar deo koji se ticao SNS-a, za nas je bio prihvatljiv, ali za SPS nije, kao ni za Ljajića. Dačić je tu rekao da više ne može i to je bilo to", rekao je Vučić.

    On je istakao da se rekonstrukcija završava, da neće tražiti od Dačića bilo šta, pa ni da napusti jednu od funkcija, a naveo je i da se "političkih protivnika ne plaši, već onoga što nas očekuje u budućnosti".

    Govoreći o stranim kadrovima u Vladi, Vučić je rekao da o tome razmišlja, „ali imena neću reći jer će jedan biti 'mali, sed i debeo', drugi 'visok, štrkljav i bez zuba'… „

    „Ali mi takvih kadrova nemamo, sve naše stranke zajedno ih nemaju. Takva situacija nije od danas, već odavno, ovde se diplome uzimaju da bi se neko zaposlio u državnoj službi", rekao je Vučić.

    O Miškoviću, Subotiću i Kariću

    Aleksandar Vučić je rekao da je uveren da je optužnica protiv vlasnika „Delte holdinga“ Miroslava Miškovića dovoljno jaka, ali je dodao i da se skupljaju "još neke velike stvari".

    "Optužnica je dovoljno jaka, bar tako kažu tužioci. A ko kaže da nije jaka? Oni koji je nikada nisu ni videli i koji to kažu samo da bi napakositili Aleksandru Vučiću“, rekao je on.

    Povodom navoda da je Miškoviću bilo omogućeno da vodi kompaniju iz pritvora rekao je da je "siguran da Miškoviću nisu bila ugrožena ljudska prava, ali i da je siguran da mu nije davano ništa više nego što imaju drugi zatvorenici".

    Što se povratka Stanka Subotića u Srbiju tiče, Vučić je rekao da on sada ima pravo da bude u Beogradu i odbacio tezu da će zbog "afere" oko sastanka sa njim i Nikolićem u pariskom hotelu Ric Subotić imati povlašćen status.

    "On je skinut sa poternice jer je platio jemstvo, isto kao što je Mišković izašao iz pritvora kada je platio jemstvo", rekao je Vučić.

    Na pitanje o eventualnim pritiscima uzvratio je pitanjima, isto kao i na pitanje o povratku Bogoljuba Karića:

    "Pritisak? Ko mislite da može da vrši pritisak na mene? Interesantno je i to oko Karića, svaki dan se vraća u Srbiju kažu neki mediji. A šta sada kažu kada Karić ne dolazi. To znači da su lagali šest meseci i izmišljali", rekao je Vučić.

    O Etihadu

    Govoreći o ekonomiji, Vučić je u prvi plan stavio potpisivanje ugovora sa Etihadom, koje je zakazano za danas.

    Rekao je da je za kratko vreme rešen problem Jata, koji će "osim novog brenda i novog načina poslovanja postati 'Air Serbia" – najbolja aviokompanija u ovom delu Evrope".

    "Bili smo na večeri Dinkić i ja sada sa predstavnicima Etihada. Prezadovoljni su mladim ljudima koje su ovde zatekli. Budite sigurni 'Air Serbia' biće izvanredno uspešna firma, jer oni rade samo tamo gde vide profit", naveo je Vučić i istakao da Srbija ulazi u posao sa jednom od najboljih aviokompanija na svetu.

    Najavio je da će Srbija videti da će imati jednu od najboljih kompanija tog tipa, najavio je kupljenih deset aviona, nova zapošljavanja, ali i priznao da će biti otpuštanja administrativnog osoblja.

    "To je izvanredna vest. Potpisali smo brojne ugovore, ali je ovo jedan od najvažnijih. Dobićemo najbolju aviokompaniju, koja će taj status dobiti već do kraja godine, a država neće imati problema sa 195 miliona evra duga. Umesto da plaćamo godišnje milione evra, sada ćemo imati zaradu. Gde god su oni ušli, napravili su profit", rekao je Vučić.

    Osim Etihada, najavio je dolazak investicije "Mubadale", ali i velike investicije ove jeseni iz SAD i Kine u koju uskoro ide predsednik Nikolić, ali i on sam.

    Foto: Beta

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE