Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Hrvatski mediji: Air Serbia `nadleće` Croatia Arlines

    Ulazak Etihad Airwaysa u srpski Jat ozbiljno će uzdrmati poziciju hrvatskog nacionalnog avioprevoznika Croatija Airlines u regiji. U odnosu na Jat, Air Serbija će imati više linija i jeftinije karte.

    Naime, dok će Air Serbia uz pomoć arapskog kapitala povećavati svoju flotu i broj destinacija, CA će zbog evropskih pravila o zaštiti tržišta, zato što je primila državnu podršku, morati da smanji broj aviona i broj destinacija, piše Večernji list.

    Air Serbia bi s novim avionima trebala uvesti 14 novih destinacija u red letenja, a među tim novim destinacijama navode se Bejrut, Bukurešt, Kairo, Kijev, Ljubljana, Prag, Varna i drugi.

    I dok će Air Serbia povećavati flotu i broj destinacija, Croatia Airlines će ove zime veroatno prestati leteti iz Dubrovnika u Frankfurt, a mogao bi biti smanjen i broj nedeljnih letova iz Zagreba u Pariz.

    Pozdravljajući strateško partnerstvo Jata i avioprevoznika iz UAE, ekonomisti u Srbiji potvrđuju da će novi Air Serbia leteti na više destinacija, kao i da će avionske karte biti jeftinije.

    Prema projekcijama, nova kompanija mogla bi da ima 22 aviona, letovi će većinom spajati republike bivše Jugoslavije i Evropu sa Bliskim istokom, Australijom i Amerikom. Etihad je kompanija sa 77 aviona i ima 10 milona putnika godišnje.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE