Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Vučić i Dinkić sa predstavnicima Mubadale

    Prvi potpredsednik vlade Aleksandar Vučić i ministar finansija i privrede Mlađan Dinkić istakli su u razgovoru sa predstavnicima kompanije „Mubadala" iz Ujedinjenih Arapskih Emirata da je Vlada Srbije posvećena realizaciji svih zajedničkih projekata i da postoji velika podrška za saradnju dve zemlje.

    „Ovo je od strateškog značaja za našu zemlju. Vlada Srbije će dati punu podršku i prihvatiti sve uslove sa namerom da ubrzamo proces saradnje u oblasti informacionih tehnonologija", naglasio je Vučić u razgovoru sa predstavnicima kompanije koja je zainteresovana za ulaganja u Srbiju.

     

    Na sastanku je razgovarano o saradnji u oblasti informacionih tehnologija i konkretnim projektima koji prethode izgradnji fabrike čipova u Beogradu.

     

    Prva faza je izgradnja centra za istraživanje i razvoj informacionih tehnologija, gde bi se zaposlili naši vrhunski naučnici i inženjeri, navedeno je saopšstenju i istaknuto da bi samo investicija u projekat istraživanja i razvoja iznosila više stotina miliona dolara.

     

    Drugi konkretan predlog kompanije „Mubadala" jeste izgradnja fabrike za proizvodnju sofisticarnih komponenti za avio industriju.

    „Srbija je naša druga domovina. Nismo došli da postavljamo uslove, već da iznesemo predloge za partnerstvo. Došli smo da vam damo ideje i da vas podržimo. Tako rade pravi prijatelji", istakao je generalni direktor kompanije „Mubadala" Valed Ahmed Salim Almokarab Al Muhairi.

     

    „Mubadala će doneti visoke tehnologije i investicije kakve do sada Srbija nije imala. Oni će obezbediti da se uposle naši vrhunski naučnici i da industrija znanja u budućnosti po izvoznim prihodima postigne uspeh kao što danas imamo u auto industriji. To je tehnologija kakvu imaju samo vodeće svetske sile, što će od Srbije napraviti lidera u regionu u industriji znanja", izjavio je Dinkić.

     

     

    Foto: MOD

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE