Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    RRA još bez odluke o frekvenciji

    Savet Republičke radiodifuzne agencije dobio je nalog iz vrha Vlade Srbije da nikom ne dodeli novu nacionalnu frekvenciju koju je koristila TV Avala i da nađe pravni način da poništi konkurs, saznaje Blic.

    Ako RRA sprovede nalog, bez dozvole će ostati i Nova televizija, na kojoj je za jesen bilo pripremljeno emitovanje turske serije “Sulejman Veličanstveni”, kao i TV Kopernikus koja je takođe ispunila uslove za dobijanje frekvencije.

     

    Zamenik predsednika Saveta RRA Goran Karadžić na saznanja Blica odgovora diplomatski:

     

    U poslednje vreme mnogi se trude da rade posao Saveta RRA. Jedni naređuju, drugi presuđuju, treći oslobađaju, a četvrti ukidaju nacionalne frekvencije u ime RRA. Ništa od toga nije tačno. Istina je da Savet RRA radi na sednicama na kojima postoji dnevni red. Na jednoj od narednih RRA će odlučiti ko će dobiti frekvenciju, kaže Karadžić, koji nije mogao da nam kaže kada će ona biti održana.

     

    Na TV Nova nisu želeli da komentarišu takva saznanja, a Zvezdan Milovanović, vlasnik Kopernikus televizije, potvrđuje da je čuo za tu inicijativu, koja bi bila pravdana potrebom da se frekvencija upotrebi za proces digitalizacije.

     

    To bi bilo nezakonito. Znali su da im ta frekvencija treba za digitalizaciju i pre dva-tri meseca, ali su raspisali konkurs. Mesecima smo se spremali, uplatili i depozit od 15 miliona. Sada je neko procenio da bi bilo neozbiljno da frekvenciju dodele Novoj, koja je osnovana šest dana pre isteka roka za predaju prijava, pa pošto ne mogu da daju njima, a nama ne žele, razmišljaju o poništenju konkursa, kaže Milovanović.

     

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE