6 tajni koje uvek treba da čuvate za sebe - BIZlife

Prijavite se na naš newsletter "PREGLED DANA"

6 tajni koje uvek treba da čuvate za sebe

Postoji nekoliko stvari koje bi trebalo uvek da čuvate za sebe. Ako ih kažete – ma koliko to želeli – neće vam doneti ništa dobro. Sajt Ruzov.ru, odnosno poznati ruski pisac koji je objavio tridesetak knjiga o ljudskoj duši, svrsi čoveka, sreći – Viacheslav Ruzov, piše o šest ključnih stvari za koji misli da bi trebalo da držite u tajnosti.

1. Ne otkrivajte svoje najambicioznije planove. Čuvajte ih za sebe sve dok ne uspete da ih ispunite. Ovakvi planovi imaju svoja slaba mesta i loše osmišljene delove koje niste primetili, a na kojima još treba raditi… Pored toga, možda se u tim planovima nalaze neke genijalne ideje koje ne bi trebalo da otkrivate drugima.

2. Nemojte namerno deliti informacije o bilo kakvim dobrim ili velikodušnim delima koje ste uradili. Najveća vrlina leži u tome da ste nešto dobro uradili bez želje da se to zna. Hvalisanje o takvim stvarima može brzo da dovede do arogancije. Ako osećate potrebu da se zna za vaša dela, možda treba da se preispitate – da li je to zbog altruizma ili želje da budete pohvaljeni?

3. Nikada ne otkrivajte tajne vašeg stila života, pogotovo ako su ekstremni. Niko ne želi da zna koliko ste daleko otišli u dijeti, ili koliko ste spavali ujutru, ili da li ste utolili želju za seksom. Vaša emocionalna stanja bi trebalo da su harmonična…

4. Nikada ne otkrivajte svoje misli o onome što smatrate svojim prosvetljenim znanjem o univerzumu i o pitanjima života i smrti. To je samo vaša interpretacija, pre nego objektivna istina, a šanse su velike da ćete delovati snishodljivo prema drugima kada pokušate da ih ubedite da nisu u pravu.

5. Nikada i ništa nije vredno otkrivanja bilo kakvih konflikata ili porodičnih problema. Uvek imajte na umu: Što manje tajni otkrivate o svojoj porodici drugima, delovaćete jače. Takve stvari mogu da budu rešene samo u privatnosti vlastitog doma, među voljenima. Što se više žalite drugima o svojim problemima, teže ćete ih prevazići.

6. Ne pričajte o svim neprijatnim stvarima koje ste čuli da su drugi rekli ili uradili. Kao što je moguće da se vaša odeća isprlja, takođe može da „isprlja“ i um. Osoba koja prepričava sve grozne stvari koje čuje ili vidi ne razlikuje se od one koja zaboravlja da skine cipele kada ulazi u nečiji dom.

Izvor: BIZLife

Foto: http://steven-universe.wikia.com/

Piše: N.V.

What's your reaction?

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

MAGAZINE ONLINE