Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Koridora 10 najkasnije 2016. godine

    Direktor Koridora Srbije Dmitar Đurović rekao je da su počeli radovi na svim deonicama Evropskog putnog koridora 10, od Grabovnice kod Leskovca, do granice Makedonije, na ukupno 75 kilometara.

    Po planu, cela trasa Koridora 10 treba da bude završena do 2015. godine, najkasnije u prvoj polovini 2016. godine, istakao je Đurović tokom posete gradilištu između Vladičinog Hana i Preševa, s predsednikom Skupštine Srbije Nebojšom Stefanovićem.

     

    Deonica od sela Levosoje do granice Makedonije, dužine 21,5 kilometara koju grade Putevi Užice, treba da bude završena do 15. avgusta.

     

    Stefanović je izjavio da je došao da vidi kako se troši novac poreskih obveznika, i da želi da se promeni praksa da državni zvaničnici dolaze samo na otvaranje objekata.

     

    Izgradnja Koridora 10 od sela Grabovnica, u opštini Leskovac, do granice s Makedonijom, ukupne dužine 75 kilometara, koji prolazi i kroz Grdeličku klisuru, podeljena je na šest deonica koje grade različiti izvođači radova i koje se i finansiraju iz različitih izvora.

     

    Među finansijerima su Svetska banka, Evropska investiciona banka, Republika Srbija, bila je i Republika Grčka, a glavni izvođači su iz Grčke i Bugarske, kao i domaće firme.

     

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE