Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Kompanija Fontera se izvinila Kini

    Novozelandska kompanija Fontera, uputila je Kini "duboko izvinjenje" pošto je u mlečnim proizvodima koje je izvezla na njeno tržište, pronađena opasna bakterija koja uzrokuje botulizam.

    "Duboko se izvinjavamo svima koji su time pogođeni", izjavio je u Pekingu izvršni direktor Fontere Teo Spirings. On je naglasio da je Fontera izdala upozorenje, čim je testovima utvrđeno da se u njenim mlečnim prizvodima nalazi bakterija koja uzrokuje opasnu bolest.

    Kina i Rusija su stopirale uvoz mleka u prahu i drugih mlečnih proizvoda sa Novog Zelanda, zbog opasnosti od širenja botulizma. Dve zemlje su tu odluku donele, pošto je Fontera juče saopštila da sa tržišta povlači 1.000 tona mlečnih proizvoda, zato što je testovima utvrđeno prisustvo bakterije koja uzrokuje tešku bolest botulizam, koja može da dovode do paralize mišića.

    Fontera je četvrti najveći proizvođač mlečnih proizvoda na svetu, sa godišnjim prihodom od oko 16 milijardi dolara.

    Mada nije na spisku zemalja koje su vlasti Novog Zelanda upozorile da mlečni proizvodi kompanije Fontera na njihovom tržištu mogu biti zaraženi bakterijom, Rusija je ipak odlučila da i ona stopira uvoz proizvoda novozelandske kompanije. 

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE