Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Vaspitne metode: Sin hrvatskog premijera radi fizičke poslove u Cedeviti

    Hrvatski premijer Zoran Milanović ovog leta se pored ulaska u Evropsku uniju i  borbe za ekonomsku stabilnost zemlje u našem komšiluku, odlučio pozabaviti i sa porodičnim stvarima.

    Prema pisanju Jutarnjeg lista, ovog leta se u domu Milanovića sprovodi roditeljsko-pedagoška metoda i to na svom sinu gimnazijalcu.

    Za vreme raspusta zadatak Ante Jakova Milanovića je da zaradi džeparac i to radeći fizičke poslove na pokretnoj traci u kompaniji Cedevita. On je za nekoliko nedelja uspeo da zaradi 800 kuna (oko 100 evra)

    Time je Ante Jakov krenuo stopama svog oca koji je takođe zarađivao na honorarnim poslovima. Jedno vrijeme se bavio prodajom knjiga, a 1992. je prodavao, za tadašnje prilike, moderne usisivače. U to je vreme od prodaje usisivača zarađivao bolje nego od pripravničke plate na Trgovačkom sudu, gde je radio pre nego se 1993.

    Ni Cedevita kao kompanija u kojoj će sin premijera učiti šta znači pošteno zaraditi novac, prema jUtarnjem listu nije slučajno izabrana.

    Otkako je Zoran Milanović postao premijer, poznato je da su se intenzivirali njegovi odnosi s Emilom Tedeschijem, vlasnikom Atlantica i jednim od najuspešnijih hrvatskih biznismena. Milanović i Tedeschi poznanici su iz nekadašnjeg Centra za upravu i pravosuđe, koji su pohađali u razdoblju od 1983. do 1985., a poslednje dve godine druže se dosta često.

    Milanović pored Ante Jakova ima još dva sina.

    Foto: Beta

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE