Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Nema nikakvih tajnih pregovora hrvatske vlade i MOL-a

    Hrvatska vlada još nije kontaktirala mađarsku kompaniju MOL u vezi sa pitanjima vezanim za Inu, objavio je mađarski list Nepszabadsag.

    Mađarski list piše da nema nikakvih tajnih pregovora hrvatske vlade i MOL-a, koje s mađarske strane predvodi Sandor Csanyi, potpredsednik upravnog odobra MOL-a i prvi čovek najveće mađarske OTP banke, kako su to pisali neki hrvatski mediji.

    Nepszabadsag piše da hrvatska vlada ni formalno nije stupila u kontakt s MOL-om iako je ministar privrede Ivan Vrdoljak pozvao na hitan početak pregovora.

    Vlada je odlučila da će njen tim u pregovorima s mađarskim MOL-om voditi upravo Vrdoljak, a član tima će biti i Mladen Pejnović, direktor kancelarije za upravljanje državnom imovinom.

    Vlada, kao drugi najveći deoničar Ine, sa strateškim partnerom treba dogovoriti šta su strateški ciljevi i budućnost Ine, šta se očekuje od Ine u narednom periodu, a da bi se dogovorili strateški ciljevi treba otvoriti i pregovore o istoriji Ine u zadnjih deset godina, rekao je tim povodom ministar Vrdoljak.

    Dodao je još da sa MOL-om treba raspraviti pitanja kao što su korporativno upravljanje, kontrola troškova, prerada, veleprodaja i maloprodaja naftnih derivata i plinsko poslovanje.

    MOL je 1. avgusta Ini saopštio da je spreman za početak konstruktivnih pregovora s hrvatskom vladom oko Ine, nakon što je ranije istog dana neimenovani funkcioner te kompanije objavio da je mađarska kompanija spremna da proda svoj deo u Ini. Iz MOL-a su tada rekli da ne mogu 'komentarisati glasine o poslovnim odlukama'.

    Nepszabadsag piše kako su odnosi Ine i MOL-a ponovo došli u fokus javnosti pošto je USKOK objavio na svojoj internet stranici da nastavlja istragu protiv čelnika MOL-a Zsolta Hernadija zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenog dela davanja mita bivšem premijeru Ivi Sanaderu u zamenu za prepuštanje upravljanja nad Inom.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE