Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Bez potrebnih dokumenata 75 odsto objekata

    Katastarske službe širom Srbije upisale su do sada svojinu na 10.000 bespravno sazidanih objekata po Zakonu o posebnim uslovima za upis nelegalnih zdanja. Od ukupnog broja obrađenih zahteva, čak 75 odsto vlasnika moraće da dopuni dokumentaciju.

    Prema rečima Dejana Perjaničića, pomoćnika direktora sektora za katastar u Republičkom geodetskom zavodu, od ukupno 661.067 zahteva za legalizaciju predatih lokalnim samoupravama po ranije važećim propisima, katastri su od gradova i opština preuzeli 380.274 predmeta. Uz to, sami vlasnici objekata prvi put su podneli još 4.428 zahteva.

     

    Svakog ponedeljka pravimo presek stanja i, prema poslednjim podacima, doneli smo 44.283 zaključka, kojima se nalaže strankama da dopune dokumentaciju, ističe Perjaničić.

     

    "Naravno, treba imati u vidu da su vlasnici bespravnih objekata u većini slučajeva, po ranije važećim zakonima, predali zahteve za legalizaciju bez ijednog pratećeg dokumenta. Do sada smo odbacili 5.368 predmeta, jer je reč o objektima, koji ne potpadaju pod Zakon o posebnim uslovima za upis svojine. To su uglavnom zdanja na javnim površinama ili imaju više kvadrata nego što je ovim leks specijalistom propisano", rekao je Perjaničić.

     

     

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE