Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Beograd na 27. mestu u Evropi po stepenu zagađenosti vazduha

    Beograd je po stepenu zagađenosti vazduha na 27. mestu, prema istraživanju Evropske komisije iz 2010. godine, a koje je obuhvatilo 30 najvećih gradova Evrope. Da li se od tada situacija promenila?

    Ekipa „Udahni duboko“ tokom proteklih šest dana proverila je koliko su gradska pluća zaista zagađena.

    Početkom avgusta u centru Beograda postavljena su bela pluća, na uglu Cara Dušana i Kralja Petra na Dorćolu, a ekipa „Udahni duboko“ svakodnevno je pratila promene na njima.

    Trećeg dana kada promene bile vidljivije, pitali smo građane šta misle, do kada će pluća grada ostati čista. Odgovori su bili slični: veoma kratko, već su počela da tamne, verovatno će izdržati nedelju dana. Bili su u pravu, pluća grada nakon šest dana nisu više bila bela.

    Takođe, odgovori na pitanje da li možete da dišete punim plućima u gradu su bila različita: od toga da se i ne trude baš dovoljno da žive zdravo, do toga da su gradska deca navikla da  duboko udišu gradski vazduh.

    Svakako da uz malo volje ima potencijala da se pluća Beograda ozelene. U međuvremenu, ukoliko želite da udahnete duboko, planinski vazduh na Kopaoniku će vam sigurno pomoći u tome. Na prvom mestu je svežiji, čistiji i lakši za disanje od vazduha u gradovima. Uverite se ovog leta!

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE