Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Ilić: Hrast ostaje, stiže velik kredit iz Kine

    Ministar građevinarstva i urbanizam Velimir Ilić poručuje da je sve završeno kada je u pitanju kredit iz Kine za infrastrukturu, kao i da hrast u selu Savincu ostaje gde je bio dosada. Obilazak hrasta za par stotina hilajda evra.

    Hrast ostaje tamo gde je sada, obilazimo ga. I to ne košta puno, pomerili smo samo neke stubove. A hrast će postati atrakcija. Napravićemo i pasarelu da može da se izađe do njega, rekao je Ilić za B92 i naglasio da će samo ta pasarela da košta.

    I to par stotina hiljada evra, sve ostalo je već uračunato u projektu, rekao je Ilić i time možda zaključio raspravu na temu šta će biti sa hrastom koji se nalazi na trasi autoputa Beograd – Preljina.

    Kada je u pitanju velik kredit iz Kine za infrastrukturu, on je istakao da nema brige da taj novac neće stići.

    Sve je završeno. Tačno je da će taj kredit na prvom jesenjem zasedanju biti formalno na ratifikaciji u parlamentu. Radovi kreću. Kinezi su već tu i razgovaraju sa podizvođačima, rekao je Ilić.

    Ilić je odgovarajući na poziv iz Demokratske stranke da Vlada Srbije treba da prekine praksu zaduživaja za infrastrukturne projekte kroz netransparetno ugovaranje poslova, ironično odgovorio da se „oni mnogo sekiraju za investicije kako idu".

    On je naveo i da radovi na Koridoru 11 idu mnogo bolje nego što je očekivano.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE