Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Skoro milion evra za 80 preduzetnika

    Bespovratna sredstva u ukupnom iznosu od blizu 100 miliona dinara, namenjenih za nabavku opreme i mašina, dobio je 81 preduzetnik i malo preduzeće po programu za pomoć maloj privredi, saopštilo je Ministarstvo finansija i privrede.

    Preduzetnicima, zanatlijama i malim preduzećima odobrena su bespovratna sredstva do 25 odsto investicije, odnosno do 25.000 evra, uz učešće preduzeća i zanatlija od pet odsto, dok je ostatak vrednosti investicije finansiran iz kredita poslovnih banaka uključenih u sprovođenje programa.

    Ovaj vid državne pomoći u praksi je pokazao izuzetne rezultate zbog svojih multiplikovanih finansijskih efekata, a kroz partnerski odnos podstiče banke u Srbiji da se više okrenu malim i srednjim preduzećima, tvrde u Ministarstvu.

    U Ministarstvu kažu i da je za manje od dva meseca, usled velikog interesovanja malih preduzeća i preduzetnika, efikasno sproveden program čija je pripremna faza započeta u maju, izborom banaka po otvorenom javnom pozivu.

    Za ovaj program, koji je pokrenut pre dva meseca, odabrane su tri poslovne banke – Raiffeisen, ProCredit i Societe Generale, koje su ponudile najbolje uslove kreditiranja.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE