Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Hrvatski poreznici `pečate` zbog 10 kuna

    Hrvatski poreznici zapečatili su 600 objekata, među kojima su i hoteli na primorju, a jedna poslastičarnica zatvorena zbog 10 kuna viška, odnosno oko 150 dinara. Na Hvaru je stavljen katanac na popularni klub koji nije izdavao račune za prevoz do ostrva i za ulazak u klub.

    Blagi ekonomski oporavak država na Balkanu građani još ne osećaju. A vlade, da bi bar donekle rešile problem manjka novca u državnoj kasi, pokušavaju da uvedu više reda u finansije.

    Tako je Hrvatska postala prva evropska zemlja koja je propisala da fiskalne kase moraju da imaju svi, pa i prodavci na pijacama. Hrvatski ministar finansija Slavko Linić danima je meta kritika da mu aršini nisu jednaki za sve, odnosno da štiti krupni kapital.

    Insistiramo na disciplini i svaka najmanja greška će se sankcionisati. Dali smo pogotovo ugostiteljima za pitanje pripreme hrane i pića dovoljan rok i niži PDV, sve smo učinili da bude odgovornosti, kaže Slavko Linić.

    Fiskalizacija, kaže, nije kraj. Najavljuje strogu kontrolu i porekla imovine i prihoda. Čini se da će se Hrvatska kasa dobro puniti, jer su samo od uvođenja fiskalnih kasa, početkom godine, pojedini ugostitelji prijavili i 27 puta veći promet.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE