Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Italijani partneri fabrike 14. oktobar?

    Četiri italijanske firme koje proizvode poljoprivrednu mehanizaciju Facma, SAI, Euromat i Mira Italia, potpisale su sa kruševačkom industrijom mašina i komponenti 14. oktobar pismo o namerama o proizvodnji, odnosno montaži hidrostatičnih traktora.

    U pismu koje su predstavnici firmi potpisali u Italiji, navodi se da će se koristiti tehnologija firme Facma, a potpisinici će moći da obezbede sredstva za podršku zajedničkih aktivnosti, kako preko sopstvenih fondova, tako i putem ostalih doprinosa uključujući i evropske fondove.

    Prema rečima čelnika grupe SAI, koja ima u sastavu preko 30 kompanija i godišnje prihode od oko 150 miliona evra, jedan od ciljeva je da se sa 14. oktobrom napravi zajedničko preduzeće i pokrene proizvodnja traktora, malih traktora i motokultivatora.

    On je objasnio da je politika te italijanske kompanije proizvodnja u onim zemljama koje mogu biti i tržište, a posebno je naglasio značaj kvalitetne radne snage u Srbiji i sporazuma koji ima sa Rusijom.

    Prvi put uvodimo u našu proizvodnju hidrostatičku transmisiju i to je veliki tehnički iskorak za nas i u tom smislu biće obostranih ulaganja, ukazao je direktor 14. oktobra Dragi Nestorović, istakavši da će zbog toga IMK pojačati svoje kapacitete.

    On je precizirao da se pismo o namerama odnosi na zajednički razvoj, proizvodnju i zajednički plasman i dodao da će se u narednom periodu pregovarati pod kojim će se brendom taj proizvod izvoziti.

    Gradonačelnik Kruševca Bratislav Gašić poručio je da će italijanske kompanije imati maksimalnu podršku lokalne samouprave i da se više neće događati da investitori čekaju na dozvole vise od godinu dana.

    Kako je najavljeno, italijanske kompanije uskoro bi mogle da posete kruševački 14. oktobar, a u toku su i pregovori sa italijanskim kompanijama koje se bave proizvodnjom hladnjača.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE