Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Etihad preuzima Jat 1. septembra

    Etihad Airways planira da 1. septembra preuzme upravljanje srpskom nacionalnom aviokompanijom, kazali su agenciji Beta u aviokompaniji iz Ujedinjenih Arapskih Emirata.

    Kako su istakli, ugovor o menadžmentu koji Etihad ima stupiće na snagu nakon regulatornih odobrenja, a planirani datum je 1. septembar.

    Za kratko vreme, Jat Airways će poslovati kao Air Serbia, ali formalno pravno neće odmah promeniti ime. Kada se to i dogodi, kompanija će izmeniti i svoj operativni aviokompanijski sertifikat (Airline Operating Certificate AOC), kazali su u Etihadu.

    U Etihadu su kazali da je u Beogradu u toku drugi krug razgovora sa zaposlenima u Jatu u okviru kojih se upoznaju sa predloženom organizacionom strukturom kompanije i opcijama koje imaju na raspolaganju.

    Kako su naveli, zaposleni u Jatu mogu da se do 6. septembra prijave za dobrovoljni odlazak iz kompanije uz otpremnine u okviru programa koji finansira Vlade Srbije ili da se prijave za pozicije u novoj organizaciji. 

    Dodali su i da se zaposleni mogu prijaviti za najviše tri radna mesta u novoj planiranoj organizacionoj strukturi, za koja moraju imati odgovarajuće kvalifikacije.

    Jat sada ima 1.250 zaposlenih, od kojih su oko 170 piloti i oko 200 kabinsko osoblje.

    Veličina i oblik kompanije Air Serbia biće formirane tako da se osiguraju bezbednost i profitabilnost u radu, uz pružanje vrhunskih usluga i servisa u svim sektorima poslovanja, naveli su u Etihadu.

    Navodi se i da Jatovi piloti moraju da idu na dodatno školovanje, ako žele dozvolu za pilotiranje avionima Airbusa. Obuka traje od četiri do pet meseci, i podrazumeva određeno ulaganje i investicije.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE